Èxit de la primera edició de FIRAPASSIÓ, la primera fira de Passions, que s’ha celebrat el passat 16 i 17 de febrer als carrers de la vila d’Esparreguera. Durant el cap de setmana s’han celebrat diferents actes. Es va començar el divendres al vespre amb la Inauguració oficial de la FIRAPASSIÓ amb parlaments de les autoritats i entitats organitzadores de la fira (Xabier Cañabate, president de la Federació Catalana de Passions, Eduard Rivas, alcalde d’Esparreguera, Joseph Lang, secretari general d’Europassions i Josep Cuscó, President de la Passió d’Esparreguera) l’acte va acabar amb una lectura dramatitzada i un piscolabis.

El dissabte i diumenge es van celebrar nombroses activitats relacionades amb la Passió i l’any zero: cercavila de l’Entrada de Jerusalem (tant dissabte com diumenge), una representació del Davallament de la Passió d’Ulldecona (dissabte matí i tarda), cercavila de la Festa de la Llum (dissabte tarda) i una rua dels Armats de Manresa (diumenge matí), a part, durant els dos dies els personatges més tòpics de La Passió es van passejar per la Fira creant les escenes més inversemblants i còmiques, com les leproses, els saions i el lladre, les soldades romanes, els senedrites… 

També es van organitzar activitats més lúdiques com les Crucificades World Race, la primera cursa d’arrossegament de creus amb una creu de 20kgs o concerts a la taverna romana que estava ubicada a la plaça de la pagesia.

A la plaça de l’Ajuntament es van reunir els estands dedicats a les Passions, hi havia representació de la Federació Catalana de Passions amb les Passions de Cervera, Olesa, Ulldecona, Vilassar de Mar i Llinars del Vallès, També hi havia representació de les Europassions i la Passió d’Esparreguera va posar un estand on es podia agafar informació relacionada amb la representació i altres activitats que porta a terme l’entitat, ja que enguany es celebren els 50 anys de la construcció del teatre i ha sigut un motiu més de festa. Es va aprofitar la ocasió per vendre entrades de la representació de l’espectacle i altres records que habitualment es poden comprar a la botiga del teatre.

La fira va concloure el diumenge a quarts de vuit amb un concert del grup Tornaveus, un grup de cant polifònic, un ambient sonor creat exclusivament a partir de la veu.

La valoració final d’aquesta primera edició ha estat molt positiva, els carrers centrals del municipi s’han omplert de gent i s’han organitzat moltes activitats que han tingut molta acceptació per part dels visitants i la gent ha mostrat molt d’interès en conèixer una mica més la Passió. Esperem que aquesta primera fira sigui la primera de moltes més.