Esparreguera consolida el model de Festa Major d’Hivern

La festivitat s’allargarà dos caps de setmana i englobarà la segona edició de FiraPassió i la programació d’activitats culturals dedicades a la patrona de la vila. La plaça de Santa Eulàlia tornarà a ser el centre neuràlgic de les celebracions, que tindran com a protagonistes les entitats culturals i de comerç del municipi.

L’Ajuntament d’Esparreguera aposta per consolidar el model de Festa Major d’Hivern iniciat aquest any, amb la celebració els dies 8 i 9 de febrer de la segona edició de FiraPassió i la programació, del 12 al 16 de febrer, d’activitats culturals i tradicionals lligades a la festivitat de Santa Eulàlia, patrona de la vila. Els comptes municipals del 2020, que se sotmetran avui a l’aprovació del ple, preveuen un pressupost de 12.5000 euros per a les Festes de Santa Eulàlia, que inclou un increment en la partida destinada a la programació, que pujaria fins a 6.500 euros, 1.000 euros més que l’any anterior.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Esparreguera, Juan Jurado, ha assegurat que “és voluntat de la regidoria integrar les programacions de les Festes de Santa Eulàlia i FiraPassió per a que siguin visualitzades de manera conjunta i, d’aquesta manera, la festivitat es pugui allargar durant dos caps de setmana consecutius”. La plaça de Santa Eulàlia serà novament el centre neuràlgic de les celebracions i s’hi instal·larà una carpa-envelat per a acollir alguns actes. En aquets sentit, Juan Jurado ha apuntat, en declaracions a l’emissora municipal, que “de cara a l’any que ve tindrem temps d’analitzar i pensar si volem mantenir aquesta infraestructura extra o volem estudiar-ne d’altres però, actualment, la realitat és que no hi ha una infraestructura al centre de la vila que estigui tancada i que pugui acollir aquests actes”.

Per aquest 2020, l’import total previst per a la Festes de Santa Eulàlia serà de 12.500 euros, dels quals 6.500 seran per a la programació, que inclou els actes de la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional d’Esparreguera (La Fede), el concert de la Banda de Música i la ballada de sardanes; 4.000 euros es destinaran a infraestructures, com la instal·lació de la carpa i els sanitaris a la plaça de Santa Eulàlia; i 2.000 euros seran per a la comunicació i difusió dels actes programats. La partida destinada a la programació d’aquesta festivitat s’ha duplicat en dos anys, passant dels 2.900 euros del 2018, quan no hi havia encara FiraPassió ni la proposta de programació de cultura popular de La Fede, als 6.000 euros actuals.

El cap de setmana anterior, el del 8 i 9 de febrer, se celebrarà la segona edició de FiraPassió, un esdeveniment organitzat per La Passió, Esparreguera Comerç i l’Ajuntament que té per objectiu divulgar el patrimoni teatral i cultural d’Esparreguera i, alhora, potenciar el comerç local. El regidor de Cultura ha apuntat que “actualment s’està treballant per a concretar les activitats de la fira i consolidar-ne el model iniciat aquest 2019”. El pressupost municipal previst per a aquest esdeveniment serà de 3.000 euros, dels quals 1.000 seran per a la programació i 2.000 per a la difusió de la fira. A més, l’esdeveniment comptarà amb 4.000 euros per a la programació d’activitats aportats per l’associació Esparreguera Comerç.

Font: Ajuntament d’Esparreguera

Consulta la notícia sencera a www.esparreguera.cat