SECCIONS

SARDANES

La Secció Sardanista de La Passió és una entitat que aplega al voltant d’un centenar de persones

Des de la seva presentació l’any 1992, s’ha anat incrementant i consolidant l’activitat sardanista de la Secció. Són moltes les activitats que es duen a terme, però la més important és la formació i preparació de les colles sardanistes de l’entitat, que participen en el Campionat de Catalunya de Colles Sardanistes, organitzat per la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya.

El grup d’adults es reuneixen els dilluns a les 22h per assajar al vestíbul de la Sala Gran del Teatre de La Passió. És un curset obert a tothom, on tothom hi és benvingut. (info actualitzada octubre 2022). 

Activitat

Assajos

Cada colla dedica de 2 a 4 hores d’assaig setmanal, depenent de la colla i el moment de la temporada. Els assajos es duen a terme a les instal·lacions de La Passió i els entrenadors són tots de l’entitat.

Cursets

La secció també organitza cursets per a aprendre a ballar sardanes. Es fan cursets per a les escoles —activitats extraescolars— i cursets per a adults, on, participen una trentena de persones. D’aquesta formació, a més, en surten dansaires que s’incorporen a les colles. 

Activitats i festes

Les colles també col·laboren en activitats que s’organitzen a Esparreguera com exhibicions, festivals, celebracions… A més a més, també s’organitzen sortides, celebracions per les dates importants —com ara revetlles o carnavals— i altres activitats diverses.

Concursos

El 1994 es va celebrar el 1r Concurs de Colles Sardanistes de La Passió d’Esparreguera, on hi van participar bona part de les millors colles de Catalunya. El concurs se celebra de forma bianual.

Les colles

La Colla 18 de juny de La Passió

Aquesta colla de categoria alevins va néixer el 1996 i només un any després, l’any 1997, va aconseguir el primer Títol de Campiona de Catalunya d’Honor Alevins, i l’any 2001 va tornar-lo a obtenir.

Tant el títol que ho acredita com els trofeus de campions ocupen un lloc destacat entre els nombrosos trofeus i records de l’entitat.

L’assoliment d’aquests dos campionats i les bones classificacions que ha fet la colla des del seu naixement han fet que l’Associació Sardanista Tarragona Dansa, a la seva pàgina web, consideri a la Colla 18 de juny com a millor colla alevina de la dècada dels 90.

La Mainada

La colla Mainada de La Passió es va crear com a colla d’alevins entre els anys 1992 i 1995 per passar tot seguit a ser categoria infantil entre el 1996-2000 i en una segona etapa del 2006-2008.

Jovenalla

La colla Jovenalla de La Passió es va crear com a colla infantil l’any 1992, i era la principal de la Secció. L’any 1995 la colla va passar a categoria juvenil, on va guanyar 4 campionats Territorials de les Comarques Barcelonines i va quedar dos cops subcampiona de Catalunya de la categoria.

Aires de La Passió

La colla sardanista Aires de La Passió d’Esparreguera neix l’any 1998 i els darrers anys ha aconseguit les millors classificacions d’una colla local en categoria gran. L’any 2008 va quedar 4a al Campionat de Catalunya, tant sols superada per les tres colles capdavanteres totes elles de Barcelona ciutat.

El 2009 la manca de gent va forçar a fer un experiment que va donar els seus fruits. La gent que quedava dels Aires es va ajuntar amb una colla de Tordera, l’Antaviana, que feia un parell d’anys havia abandonat el Campionat per manca de gent. Es va formar una colla nova anomenada Anhel, d’Esparreguera-Tordera, i va aconseguir un 2n lloc en la temporada del seu debut.

Imagina’t

La colla Imagina’t de la Secció Sardanista de La Passió va néixer l’any 2001 en categoria de grans i ha estat activa fins al 2006.

Roques Blaves

La colla sardanista Roques Blaves de La Passió d’Esparreguera neix l’any 1994 i es manté activa fins al 1997 en categoria de veterans.

L’any 2004 la colla torna a prendre forma i comença una escalada a les classificacions fins al capdamunt, i arriba al punt àlgid de la colla l’any 2007 i el 2009 quan s’aconsegueix el Campionat de Catalunya de Colles Veteranes. El 2007 també s’aconsegueix el Campionat de Punts Lliures, repetint resultat el 2008, 2009 i 2010.

Contacta

Amb la secció sardanista (sardaneslapassio@gmail.com)