El dimecres 29 de juliol de 2020 a les onze del matí, la nova junta de la Federació Catalana de Passions, encapçalada pel seu nou president Jordi Carapuig, s’ha trobat al Teatre de La Passió d’Esparreguera amb Maria Àngels Blasco, directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya. També hi han assistit el sots-director de Cultura Popular i TradicionalAntoni Herrera, i Ferran Blade, director dels Serveis Territorials a les Terres de l’Ebre del Departament de Cultura.

El motiu de fer la trobada a Esparreguera ha estat fer una visita institucional per tal de veure en quin estat es troben les instal·lacions del teatre esparreguerí després dels aiguats del passat mes de maig, així com valorar quines són les reparacions que s’hi faran en les setmanes vinents. 

La visita a les instal·lacions del teatre s’ha fet amb un grup reduït, amb els presidents del Patronat de La Passió d’Esparreguera, Enric Galceran, el mateix president de la Federació, Jordi Carapuig, i la presència de la regidora Maria Vallejo, en representació de l’Ajuntament d’Esparreguera. El president Galceran, amfitrió de la trobada, ha mostrat el canvi de part de la fusteria de l’escenari, i la reparació de les rodes de columnes, oliveres, plataforma, etc, a causa dels aiguats, així com el nou sistema de canalització d’aigua que s’ha fet a la zona de la rampa d’accés al magatzem de decorats de Collbató, que intentarà evitar futures inundacions.

Tot seguit s’ha fet la reunió amb els representants de bona part de les Passions catalanes a la Sala Petita del teatre, amb totes les mesures de seguretat i un clam unànime d’esperança en poder estrenar la següent temporada de Passió. El president de la Federació Catalana de Passions, Jordi Carapuig, ha presentat la nova junta, que es conforma de la següent manera: Jordi Carapuig (president), Xavier Cañabate (vicepresident), Jaume Amorós (secretari), Carles Malfeitó (tresorer) i 3 nous vocals, càrrecs de nova incorporació, Jaume Rossich (vocal econòmic), Jordi Ros (vocal de relacions socials) i María del Valle Fernández (vocal de comunicació). La reunió en presència de Maria Àngels Blasco, directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya, ha servit per debatre sobre l’estat de les passions catalanes i les seves preocupacions i preguntes de cara al futur incert.

Les Passions catalanes preparen el que, de ben segur, serà el seu any més difícil en moltes dècades. La il·lusió, l’empenta, l’enginy i la trajectòria de la gent que les tira endavant de ben segur que aconseguiran fer que el teló s’aixequi amb força l’any vinent.

*Font Revista 777