RESUM REUNIÓ ESPECTACLE 2022

Resum de la reunió informativa sobre la temporada 2022 celebrada el passat 7 de juliol al Teatre de La Passió

A continuació s’exposa una relació de les principals idees que es van transmetre a la reunió que sobre l’espectacle es va dur a terme el passat dimecres 7 de juliol, a la sala gran de La Passió d’Esparreguera.

– La proposta d’espectacle de La Passió 2022 tindrà dues versions: la versió clàssica que coneixem i hem representat en els últims anys (la darrera representada abans de la pandèmia) i una nova versió més curta. La nova direcció escènica encarregada de dur a terme el projecte estarà encapçalada per en Robert Gobern.- Aquesta aposta sorgeix de la valoració que de l’espectacle en fa el públic que ens visita i de l’experiència viscuda durant la temporada 2021, en la qual ens va visitar un segment de públic que fins ara no ho havia fet, atret per la reducció de la durada de l’espectacle.

 

– Les valoracions recollides en les enquestes realitzades els darrers anys ens indiquen que la durada de l’espectacle i la dificultat de comprensió de l’actual text són els aspectes en els que el públic creu que més es pot millorar.

 

– El context actual de pandèmia ens ha obligat a replantejar-nos l’espectacle. D’aquesta complexa situació n’han sorgit idees i plantejaments que poden i haurien de tenir tenir recorregut en el futur.

 

– La Passió d’Esparreguera no renuncia a l’espectacle en format clàssic de matí i tarda, tal com el coneixem, amb totes les característiques que el fan únic. Es tracta d’un patrimoni cultural popular que cal mantenir i promoure independentment de l’aparició d’una nova versió. Es proposa afegir una nova versió, en cap cas substituir-ne l’actual.

 

– La posada en marxa de dues versions és un repte complexe que pot dinamitzar l’entitat i significar un impuls de motivació pel gruix de col·laboradors/es. Per dur-lo endavant cal la implicació i el treball d’un gran nombre de persones.

 

– Hi haurà el mateix nombre de representacions amb cadascun dels dos formats.

 

– En la configuració del calendari s’intentarà agrupar en la mesura del possible les representacions d’una mateixa versió per facilitar l’adaptació dels diferents equips que participen en l’espectacle.

 

CARACTERÍSTIQUES DE LA NOVA VERSIÓ

– L’espectacle segueix l’estructura clàssica, basada en els evangelis.

 

– El poble n’és el personatge principal. La Passió d’Esparreguera no s’entén sense escenes multitudinàries.

 

– La durada de l’espectacle estaria al voltant de les 2 hores.

 

– L’espectacle comptarà amb quadres del que actualment coneixem com a matí i tarda.

 

– Un dels objectius és aconseguir un espectacle molt dinàmic, gairebé sense pauses entre les diferents escenes.

 

– La música de l’espectacle seria la del mestre Borràs, adaptada segons les necessitats, tal com s’ha fet aquest aquesta temporada. La música s’interpretaria en directe amb orquestra i cor, tal com es feia abans de la pandèmia.

 

– Es proposa un nou text per a aquesta versió. El text del poeta Ramon Torruella està concebut per a un espectacle d’una durada i característiques concretes. És complicat adaptar-lo a les necessitats d’una versió reduïda.

 

– En Robert Gobern està treballant en l’elaboració d’aquest text, amb la supervisió d’un equip de cinc persones que l’assessora en aspectes literaris, lingüístics, històrics i d’adequació als textos evangèlics. No es tirarà endavant sense el seu vist-i-plau.

 

– La proposta és fer un text més comprensible que estigui escrit en prosa.

 

– Pel que fa als equips d’actors i actrius, es comptarà amb totes les persones que actualment representaven un paper.

 

– L’objectiu és que, en la mesura del possible, els actors i actrius puguin representar el seu personatge en les dues versions. Aquest objectiu és el mateix en el cas de la resta d’equips que participen en l’espectacle.

 

– A partir de l’octubre s’iniciaran els primers assajos.

Descarrega aquí el comunicat.