La Passió d’Esparreguera presenta el cartell i el programa d’actes de l’Europassion 2022 que es celebrarà del 3 al 6 de març a Esparreguera.  

Aquest dissabte 15 de gener a les 11h. s’ha presentat el cartell i el programa d’actes de la trobada Europassion 2022, que tindrà lloc a Esparreguera entre el dijous 3 de març i el diumenge 6 de març i que convertirà Esparreguera en la Capital Europa de les Passions.

L’acte s’ha celebrat a la Sala Gran del Teatre de la Passió d’Esparreguera i ha comptat amb la presència de la dissenyadora del cartell Beth Pujol, el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Esparreguera Juan Jurado, el president de la Federació Catalana de Passions Jordi Carapuig, el representant de la Junta d’Europassion Jordi Ros, el conseller de Comunicació de la Passió d’Esparreguera Jordi Puente i el president de la Passió d’Esparreguera Enric Galceran.

Beth Pujol, autora del cartell, ha explicat que la seva creació ha estat un  repte ja que ha tractat de mantenir la tradició tot aportant una estètica actual. El cartell representa el moment de la crucifixió seguint un estil d’il·lustració amb formes planes. Els colors evoquen la convocatòria europea així com els motius de les 12 estrelles que envolten la representació gràfica de La Passió.

El President de la Federació de Passions ha esmentat que aquesta trobada d’Europassion ha de servir per fer un pas endavant i col·locar les passions al lloc que els hi correspon. Les arrels de la cultura i l’associacionisme català provenen de les representacions litúrgiques medievals i les Passions actuals les han mantingut, millorat i modernitzat. S’ha de posar en valor tot aquest patrimoni tan nostrat.

En Juan Jurado, Regidor de Cultura, celebra que un cop més Esparreguera sigui capital europea de les Passions aquest any 2022. Destaca que dins el projecte europeu hi ha diferents identitats, nacionalitats i cultures i que les Passions simbolitzen aquest projecte europeu d’unió. A més, aquest any serà molt especial, ja que venim d’una temporada molt difícil i les Passions van haver d’adaptar-se a la situació. Això ha fet que enguany La Passió d’Esparreguera, a banda de les ja tradicionals representacions, estreni un nou format d’espectacle més curt, més emotiu i més tecnològic.

El president de la Passió d’Esparreguera, ha explicat que ja han confirmat la seva assistència més de 130 representants de 10 països diferents. Enric Galceran s’ha mostrat molt satisfet, ja que malgrat la situació pandèmica existent a tota Europa, s’ha assolit una àmplia representació internacional.

A petició de diverses delegacions europees, s’ha ampliat el període d’inscripcions fins al pròxim 31 de gener. Per aquest motiu, s’espera superar els 200 assistents.

Ha fet un repàs dels actes que es duran a terme enguany, que s’iniciaran amb la 4a edició de Firapassió, seguit de la presentació de la temporada de passions de la Federació Catalana de Passions el 26 de febrer i que finalitzarà amb  la celebració del 40è aniversari de l’Europassion a Esparreguera, coincidint amb l’estrena de la nova versió de La Passió d’Esparreguera 2022 el cap de setmana del 4 i 5 de març.

El conseller de Comunicació de la Passió d’Esparreguera, Jordi Puente, ha fet públic el programa d’actes de l’Europassion del que us fem un breu resum a continuació:

– El divendres 4 de març al matí, els delegats viatjaran fins a Manresa per visitar la Cova de Sant Ignasi (enguany  se celebren els 500 anys de l’estada de Sant Ignasi de Loiola a Manresa) i a la tarda visitaran Montserrat. La jornada finalitzarà  amb el sopar de commemoració dels quaranta anys.

– El dissabte al matí se celebrarà l’Assemblea d’Europassion a la Sala Gran del Teatre de la Passió d’Esparreguera amb un sistema de traducció simultània en 6 idiomes.

A la tarda l’acte central de la trobada, amb la presència de diferents autoritats convidades, mostres de Cultura Popular i representació de la Passió.

S’estrenarà la nova versió de l’espectacle de la Passió d’Esparreguera amb una durada de poc més de dues hores i amb moltes novetats tècniques i artístiques.

– Diumenge finalitzarà la trobada amb una visita lliure per Esparreguera, una missa concelebrada amb el Bisbe de Sant Feliu i comiat de totes les delegacions.

També cal afegir que els actes comptaran amb la presència de membres de les entitats integrants de la Federació Catalana de Passions (Federació que agrupa 17 Passions catalanes) i coorganitzadora de la trobada, juntament amb la Passió d’Esparreguera.

Tot plegat fa esperar que la nostra vila gaudirà d’unes jornades passionístiques històriques, coincidit amb la celebració dels quaranta anys del naixement de l’associació Europassion, precisament a Esparreguera.