A molts de nosaltres ens agrada parlar, compartir i debatre sobre la nostra Passió. Es tracta d’un exercici sa i necessari que ens pot ajudar molt a entendre en quin punt ens trobem com a entitat i a quin horitzó col·lectiu desitgem arribar en el futur.  

 

Per aquest motiu, volem obrir un espai on poder contrastar les nostres idees, explicar els nostres neguits i compartir els nostres projectes per aconseguir un espectacle millor i una entitat molt més dinàmica, cohesionada i vinculada a la nostra vila.

 

A principis d’estiu us vam anunciar la intenció d’organitzar una jornada de debat on tothom hi pogués dir la seva. La nostra entitat és gran i són molts els temes que es poden tractar en aquest tipus de trobada. És per això que ara, un cop analitzats els vostres suggeriments, us proposem el cicle de debat “PARLEM DE PASSIÓ”. Aquest està format per tres jornades de debat que es duran a terme durant aquesta tardor. Cada trobada es centrarà en un àmbit concret. Aquest fet permetrà parlar de molts més aspectes de la nostra entitat i fer-ho d’una manera més calmada.

 

DATES DELS DEBATS I TEMES A TRACTAR

DATA I HORA

TEMA

LLOC

Diumenge, 6 d’octubre,

 a les 10h.

L’ESPECTACLE

Sala petita 

Diumenge, 17 de novembre, a les 10h.

COL·LABORADORS I ESPECTADORS

Sala petita

Diumenge, 1 de desembre

a les 10h.

L’ENTITAT

Sala petita

 

TRES JORNADES, UNA PER A CADA MES

El debat del mes d’octubre estarà centrat en l’espectacle de La Passió. L’objectiu serà parlar sobre el futur de l’actual espectacle, centrant-nos en les característiques que aquest hauria de tenir per mantenir la seva essència i satisfer les exigències del públic actual. A la taula hi seran convidades persones que hauran format part de direccions escèniques de l’espectacle de La Passió.

 

El mes de novembre serà el torn de debatre sobre els col·laboradors i sobre els espectadors. Entrarem en els aspectes més socials i humans de la nostra entitat. Analitzarem els motius que mouen als col·laboradors a participar de l’espectacle i quins interessos que el públic té en el moment que decideix visitar-nos. A la taula d’aquell dia hi seran convidats col·laboradors de diferents àmbits i personal de sala.

 

Per últim, el debat del mes de desembre el dedicarem a l’entitat i el seu vincle amb el municipi. Reflexionarem sobre quina creiem que hauria de ser la relació amb les altres entitats del poble i amb l’ajuntament de la vila. En aquesta ocasió, formaran part de la taula expresidents de l’entitat.

 

CARACTERÍSTIQUES GENERALS DELS TRES DEBATS

  • La taula estarà formada per un grup de persones triades per l’organització amb coneixement acreditat sobre el tema a tractar que explicaran la seva opinió. Amb anterioritat se’ls haurà lliurat un guió sobre els punts que es parlaran (5 o 6).

 

  • Per tal d’agilitzar l’acte, cada intervenció (de cadascun dels punts) no podrà superar els 5 minuts.

 

  • En finalitzar la roda de comentaris sobre cada punt, s’obrirà la participació dels espectadors.

 

  • Els espectadors que vulguin participar en algun dels punts ho podran comunicar amb antelació, just abans de començar l’acte (tothom haurà rebut amb anterioritat el guió de punts a parlar), o participar demanant la paraula en finalitzar la ronda d’intervencions de la taula.

 

  • El moderador gestionarà el nombre d’intervencions dels espectadors, prioritzant l’agilitat de l’acte. Es demanarà que les intervencions siguin sintètiques i no repeteixin aspectes ja comentats amb anterioritat.

 

  • En finalitzar la intervenció dels espectadors, els membres de la taula tindran dret a rèplica en el cas que hagin estat al·ludits directament en alguna de les intervencions anteriors.

 

  • L’objectiu de l’acte és escoltar-nos els uns als altres.

 

  • Les opinions que es generin no són vinculants però seran una eina important a tenir en compte per a la Junta actual o futura en la presa de decisions.

 

  • S’enviarà a tots els col·laboradors de l’entitat un document amb el contingut de les opinions generades al debat.

 

Finalment, volem agraïr a tots els col·laboradors i col·laboradores el seu ajut, aportant opinions i idees durant aquest estiu en relació a l’organització d’aquests actes.

En futures comunicacions, us anirem convocant a cadascun dels debats i us lliurarem el guió amb el contingut dels temes que es tractaran. Us animem a assistir a les jornades de reflexió sobre la nostra entitat. Esperem que siguin molt profitoses i passem una bona estona tots plegats parlant de PASSIÓ.