” IV Festival de circ contemporani d’Esparreguera LA PALANCA”

27 a 29 de SETEMBRE Teatre de La Passió d’Esparreguera.

La Palanca, el Festival de Circ Contemporani d’Esparreguera, presenta la seva 4a edició, que tindrà lloc del 27 al 29 de setembre. Enguany el festival aposta de manera especial per la inclusió amb la programació de dos espectacles integradors, Remix de la companyia Circ Bombeta i De tu a tu de la Cia Mur, i també tallers adaptats per a persones amb diversitat funcional, en els quals hi participaran les persones usuàries del Taller Ocupacional Can Comelles (TOCC) i ÀuriaFil. En total, el festival programarà una quinzena d’activitats per a tots els públics, entre espectacles de carrer i de sala, tallers per a totes les edats i espectacles itinerants que es podran veure l’últim cap de setmana de setembre a diferents espais del municipi. Com a novetat, el festival comptarà amb un circuit de tapes que oferiran diversos restaurants de la vila, el “T’apalanca”. A més, enguany La Palanca estrena una web pròpia i un perfil a Instagram per reforçar la comunicació i la difusió del festival. Les entrades per assistir als espectacles de pagament ja estan a la venda a entrades.esparreguera.cat.

Els espectacles que es podran veure al Teatre de La Passió són:

Dijous 26 de setembre. Sala Gran

10.30 h – De tu a tu
Cia. Mur  (Catalunya).
Direcció: Nacho Flores

DE TU A TU és un espectacle concebut i dirigit per Nacho Flores. Estructurat en cinc binomis, cadascú es desenvolupa al llarg d’una residència intensiva de dues setmanes per a cada tàndem, dirigida i acompanyada per un especialista diferent per a cada disciplina circense: Pau Portabella, Adrian Schvarzstein, Anna Pascual, Joan Català i Jordi Querol.
Tot i això, l’objectiu no és presentar cinc números diferents amb un principi i un final i que podrien representar-se de manera independent sinó generar amalgames dispars que tenyeixen aquests binomis amb els paletes artístiques, uns binomis que van entrellaçant-se amb intervencions sorpresa. Alhora, es creen nous mini-duets que acaben cohesionant el conjunt.
El punt culminant de l’espectacle arriba en el moment en què totes aquestes parelles col·lectivament construiran una estructura amb planxes i bastos troncs de fusta, gràcies a la qual s’origina una figura metafòrica en forma arborescent com a al·legoria del gran bosc del misteri que habita a les nostres ments.

Teatre La Passió.
Funció escolar.

 

Divendres 27 de setembre. Sala Gran

19 h – H

Cia La Córcoles

“H” ès un Vals a dos, un personatge i el seuelement essencial el “balancier” que li dóna lavida. Un ball de forças que ens revela les debilitats inecessitats dels seus protagonistes per tal d’existir. Els anhels i les lluites internes que defineixen les vinyes. El rem, la llança, una lluita i les inevitables fractures. A vegades una càrrega feixuga i d’altres un pes agafat als braços incondicionals d’una mare. Dues veus alts, muts de paraules.

Pàrquing del Teatre La Passió.
Entrades:gratïta

 

Divendres 27 de setembre. Sala Gran

20 h – Llenguatges

Cia Impulsos

Un joc de miralls on tot i res és i no és el que sembla

Interpretació: Julie Berguez en alternança amb Juana Ortega, Nacho Flores, Endika Salazar i Pau Portabella

Un personatge inquietant al llindar de la bogeria busca un principi de certesa en un món que es deforma. En aquest viatge apareixen nous personatges sorgits d’universos dispars i component un deliri col·lectiu de solituds compartides. Circ, teatre, moviment, música i poesia visual al servei d’una dramatúrgia quasi cinematogràfica que, a través de l’absurd i del drama, aconseguirà descol·locar-nos i trencar el quadre del que és possible.

Teatre La Passió.
Entrades: 8 €/ 5,60 €

 

Dissabte 28 de setembre. Escenari Sala Gran

21.30 h. Piti Peta Hofen Show

Los putos máquinas (França)

Intèrprets: Johannes Beauhofer, Lucas Castelo i Andrés Torres

Tres països, tres malabaristes, tres objectes

Malabars i improvisacions en un espectacle ple d’humor, bogeria i tècniques secretes mai vistes per un públic humà. Tres personatges que habiten en un univers absurd amb lògiques incoherents, on la comicitat regna i el malabarisme és el llenguatge matern. Una barreja d’estils personals completament diferents i caracteritzats pel joc teatral, la improvisació i l’obsessió pels objectes.

Teatre La Passió (escenari Sala Gran).
Entrades: 8 €/ 5,60 €.

 

Diumenge 29 de setembre. Sala Gran

19 h. Escencial

Intèrprets: Jose María Martín, Raquel Pretel i Miguel Á. Moreno “Bolo”

Del caos a l’harmonia en qüestió de segons

L’espectacle de cloenda del festival ens presenta una posada en escena inspirada en la joguina de l’arc de Sant Martí Waldorf i una escenografia amb pinzellades poètiques. En ella, tres persones viuen al mig d’un caos que gira fins a marejar-los, però, per situacions de la vida, l’han convertit en casa seva. Aquest és el seu lloc al món i encara que, per moments, en vulguin escapar lluny i fugir, el destí i les seves pròpies decisions el converteixen en el millor lloc del món.

Teatre La Passió (escenari Sala Gran).
Entrades: 8 €/ 5,60 €.

Compra la teva entrada aquí