Novetats temporada 2022 La Passió d’Esparreguera.

NOVETATS TEMPORADA 2022 LA PASSIÓ D’ESPARREGUERA

La Passió d’Esparreguera afronta la temporada del retorn a la normalitat amb molta il·lusió, ambició i empenta. L’entitat, que compta amb gairebé un miler de col·laboradors/es, té al seu davant dos grans reptes: l’organització del 40ena Trobada d’Europassion i la posada en escena de dues versions de l’espectacle. A més, participarà un any més en l’organització de Firapassió. Els dies 19 i 20 de febrer Esparreguera retrocedirà als inicis del s.I per oferir la 4a edició de l’única fira de passions de Catalunya.

Europassion. La 40ena Trobada d’Europassion es durà a terme entre els dies 3 i 6 de març, a Esparreguera. L’organisme, que agrupa passions de tot el continent, celebrarà la seva assemblea anual el dia 5 de maig, al teatre de La Passió d’Esparreguera, coincidint amb l’estrena que l’entitat amfitriona farà d’una nova versió de l’espectacle. A l’acte han confirmat ja la seva assistència representants de 32 agrupacions de 12 països d’arreu del continent.

Espectacle. La Passió d’Esparreguera sempre ha intentat combinar en el seu espectacle la tradició de 400 anys d’història amb la modernitat dels recursos tècnics i dramatúrgics més actuals. Amb aquesta intenció, aquesta temporada s’oferirà als espectadors dues versions de l’espectacle:

Versió tradicional. El darrer exemple dins de les passions catalanes que planteja la possibilitat d’aprofundir en l’espectacle, gaudint d’una representació estructurada en el format tradicional de dues parts: una al matí i una altra a la tarda.
Nova versió. La gran novetat d’aquesta temporada és l’estrena d’una nova versió de l’espectacle de 2h i 15 min de durada. L’objectiu és aconseguir un espectacle més àgil i dinàmic. Per aquest motiu, s’ha elaborat un nou text i s’han suprimit les mutacions existents entre els diferents quadres. D’aquesta manera, s’aconsegueix que l’espectacle evolucioni amb rapidesa i pràcticament sense interrupcions.

La direcció de totes dues versions va a càrrec d’un nou equip de direcció artística, encapçalat per en Robert Gobern. Es pretén posar èmfasi en la interpretació dels personatges, donar més presència al poble i aconseguir que les escenes tinguin més intensitat i emotivitat. També s’està treballant en noves tècniques i trucs que permetin assolir més espectacularitat en diversos moments de la representació.

Pel que fa a l’estètica de l’espectacle, s’han elaborat noves escenografies i s’ha modificat part del vestuari. Així mateix, s’estan confeccionant noves projeccions que s’afegiran a les que es van estrenar ara fa un any.

El l’apartat musical, la representació recupera la totalitat de l’orquestra i cor en directe, amb la direcció de l’Anna Niebla, consolidant així un dels fets diferencials que la fan única.

Com a darrera novetat, volem destacar que el disseny del cartell d’aquesta temporada ha estat realitzat per l’il·lustrador Oriol Malet.

Un any més, la Passió d’Esparreguera es torna a posar a caminar, aquest cop per una temporada plena de reptes. Una autèntica festa de cultura popular que pot emocionar a tot tipus de públic. L’esforç col·lectiu d’un poble que traspassa la seva Passió a tothom qui la contempla.

Descarrega la nota de premsa aquí.