Novetats temporada 2023 La Passió d’Esparreguera.

NOVETATS TEMPORADA 2023 LA PASSIÓ D’ESPARREGUERA

La Passió d’Esparreguera es prepara per iniciar una nova temporada amb la il·lusió i ambició de sempre. El principal objectiu d’enguany és la consolidació de les dues versions de l’espectacle. Per tal d’aconseguir-ho s’han realitzat importants millores tècniques i s’han confeccionat noves escenografies. També hi ha hagut modificacions d’alguns quadres i diferents ajustos en el text.

DUES VERSIONS DE L’ESPECTACLE

Des de la temporada passada, l’entitat ofereix al públic la posada en escena de dues versions de l’espectacle: la versió clàssica i el nou format.

La versió clàssica, darrer testimoni que es conserva en l’actualitat de l’estructura de les “passions tradicionals”, està formada per dues parts diferenciades escenificades dins d’una mateixa jornada. En la primera part es representa la vida pública de Jesús i en la segona la seva Passió, mort i resurrecció. Per la seva banda, el nou format ens proposa un espectacle de menor durada (2h 30m) en el que es representen les dues parts en una única sessió. Es tracta d’una proposta més àgil i dinàmica, amb un nou text i sense mutacions, que conserva l’essència de la tradició. Totes dues versions mantenen, però, el mateix estil i la mateixa estètica.

Les dues versions van tenir una bona acollida per part del públic. Per aquest motiu, l’entitat va creure convenient consolidar la línia iniciada, mantenint l’estructura de la temporada anterior amb la programació de 8 representacions (4 de cada format). També es va considerar necessari treballar en la millora de la qualitat final de l’espectacle.

L’equip de direcció artística, encapçalat per en Robert Gobern inicia la segona temporada al davant de les dues versions de l’espectacle, aportant continuïtat els canvis iniciats la temporada anterior.

En l’apartat musical, la representació compta amb orquestra i cor en directe, amb l’equip de direcció format per l’Anna Niebla, l’Hèctor Martínez i en Marc Paredes, consolidant així un dels fets diferencials que la fan única.

NOVETATS TEMPORADA 2023

  • Millores de so. Els darrers mesos s’han dut a terme diferents actuacions per tal de millorar la sonorització de la sala i aconseguir que el so arribi de forma més nítida i clara a tots els espectadors i espectadores. Per aconseguir-ho s’ha adquirit un nou sistema de so, s’ha afegit nova microfonia i s’han incorporat panells acústics per evitar rebots.

  • Canvis de quadres. La nova versió incorpora aquesta temporada un nou quadre: Quadre de la quitxalla / Guariment d’una leprosa. Així mateix, s’han fet ajustos als quadres del Sanedrí, aconseguint que avanci amb més agilitat aquest segment de l’espectacle.

  • Noves escenografies. El canvi més important en aquest camp es troba en el disseny i elaboració d’una nova escenografia per a les escenes de Pilat. A més, s’ha continuat treballant en la millora de la resta d’escenografies.

  • Treball actoral. La temporada passada va suposar tot un repte pels actors i actrius de La Passió d’Esparreguera. El fet de compaginar dues versions (amb textos diferents) d’una mateixa passió va suposar un exigent treball de dedicació i concentració. Enguany, amb els dos textos ja consolidats, s’ha realitzat un aprofundiment del treball actoral amb l’objectiu d’aconseguir que les escenes tinguin més intensitat i emotivitat.

FIRA PASSIÓ

Un any més, La Passió d’Esparreguera participarà en l’organització de Firapassió. Els dies 3, 4 i 5 de març Esparreguera retrocedirà als inicis del s.I per oferir la 4a edició de l’única fira de passions de Catalunya.

La Passió d’Esparreguera es torna a posar a caminar. Quan s’obri el teló, l’espectador veurà l’esforç i la dedicació de tot un poble en escena, d’una entitat formada per un miler de col·laboradors i col·laboradores que treballa any rere any per a fer possible aquest espectacle. La nostra representació, però, només té sentit si al davant té un públic que l’espera i la gaudeix. Sense els milers d’espectadors i espectadores que cada any ens acompanyen, La Passió d’Esparreguera no existiria. La seva presència contribueix a consolidar un dels símbols de cultura popular més importants del nostre país.

Descarrega la nota de premsa aquí.