Novetats temporada 2024 La Passió d’Esparreguera.

NOVETATS TEMPORADA 2024 LA PASSIÓ D’ESPARREGUERA

La Passió d’Esparreguera es prepara per iniciar una nova temporada amb la il·lusió i ambició de sempre. El principals objectius d’enguany es centren en la millora de la qualitat de la il·luminació de l’espectacle i en l’aposta per nous efectes que sorprenguin l’espectador.
Per tal d’aconseguir-ho s’han realitzat millores tècniques en l’apartat de la il·luminació i s’ha treballat en el perfeccionament de les escenografies existents. També hi ha hagut modificacions d’alguns quadres i diferents ajustos en el text

DUES VERSIONS DE L’ESPECTACLE

Des de la temporada 2022, l’entitat ofereix al públic la posada en escena de dues versions de l’espectacle: la versió clàssica i el nou format.

La versió clàssica, darrer testimoni que es conserva en l’actualitat de l’estructura de les “passions tradicionals”, està formada per dues parts diferenciades escenificades dins d’una mateixa jornada. En la primera part es representa la vida pública de Jesús i en la segona la seva Passió, mort i resurrecció. Per la seva banda, el nou format ens proposa un espectacle de menor durada (2h 30m) en el que es representen les dues parts en una única sessió. Es tracta d’una proposta més àgil i dinàmica, amb un nou text i sense mutacions, que conserva l’essència de la tradició. Totes dues versions mantenen, però, el mateix estil i la mateixa estètica.

Les temporada 2023 va tenir una bona acollida per part del públic, consolidant un creixement sostingut en el nombre d’espectadors durant els darrers anys. Per aquest motiu, l’entitat va creure convenient augmentar el nombre de sessions, passant de 8 a 9 representacions (4 de la versió clàssica i 5 del nou format).

L’equip de direcció artística, encapçalat per en Robert Gobern inicia la tercera temporada al davant de les dues versions de l’espectacle, aportant continuïtat els importants canvis iniciats la temporada 2022. En l’apartat musical, la representació compta amb orquestra i cor en directe, amb l’equip de direcció format per l’Anna Niebla, l’Hèctor Martínez i en Marc Paredes, consolidant així un dels fets diferencials que la fan única.

NOVETATS TEMPORADA 2024

  • Millores de la il·luminació. Els darrers mesos s’han dut a terme diferents actuacions per tal de poder aplicar noves tècniques d’il·luminació a l’espectacle. S’ha adquirit una nova taula de control d’última generació i nous equips d’enllumenat. Amb tot plegat es vol aconseguir més riquesa de matisos en el disseny de la il·luminació dels diferents quadres de  l’espectacle.
  • Canvis de quadres. La versió tradicional incorpora aquesta temporada un nou quadre: Multiplicació de pans i peixos. Amb la recuperació d’aquesta escena el personatge col·lectiu del poble guanya protagonisme i s’aconsegueix un efecte sorprenent per a l’espectador.
  • Escenografies. Aquestes darreres setmanes s’ha estat treballant en el manteniment i perfeccionament de les escenografies existents.
  • Treball actoral. Enguany, amb els textos de les dues versions ja consolidats, s’ha realitzat un aprofundiment del treball actoral amb l’objectiu d’aconseguir que les escenes tinguin més intensitat i emotivitat.

FIRA PASSIÓ

Un any més, La Passió d’Esparreguera participarà en l’organització de Firapassió. Els dies 2 i 3
de març Esparreguera retrocedirà als inicis del s.I per oferir la 4a edició de l’única fira de
passions de Catalunya.

La Passió d’Esparreguera es torna a posar a caminar. Quan s’obri el teló, l’espectador veurà l’esforç i la dedicació de tot un poble en escena, d’una entitat formada per un miler de col·laboradors i col·laboradores que treballa any rere any per a fer possible aquest espectacle. La nostra representació, però, només té sentit si al davant té un públic que l’espera i la gaudeix. Sense els milers d’espectadors i espectadores que cada any ens acompanyen, La Passió d’Esparreguera no existiria. La seva presència contribueix a consolidar un dels símbols de cultura popular més importants del nostre país.

Descarrega la nota de premsa aquí.