Esparreguera

Lleure, dormir i Rutes

Tot a prop de La Passió

Lleure

Dormir

Rutes i natura

TALLER CERÀMICA SEDÓ

Barcelona, 14
Esparreguera, Barcelona

Reserves
al 937 77 19 94

Al taller de Ceràmiques Sedó podreu viatjar fins el Passat esplèndid de la terrissa d’Esparreguera, un poble amb una tradició mil·lenària que actualment compta amb la denominació de Zona d’Interès Artesanal. Un audiovisual, una col·lecció d’atuells i alguns elements singulars de les terrisseries us ajudaran a descobrir què feien, com s’organitzaven, com treballaven i fins i tot com vivien les 20 famílies terrisseres que l’any 1960 encara tenien els obradors a ple rendiment per abastir Barcelona.

Ceràmiques Sedó a través de 3 generacions ha fusionat la tradició i l’ofici amb el disseny i l’avantguarda. Per la qualitat de les seves ceràmiques la Generalitat de Catalunya els va atorgar el guardó de Mestres Artesans. Ells us explicaran que fan i com treballen avui en dia.

 • La visita inclou:
  – visites guiades al taller
  – un audiovisual dels antics obradors d’Esparreguera Funcionament de la bassa de fang
  – exposició dels atuells que es feien a les terrisseries
  – i quina evolució ha tingut la ceràmica

MUSEU DE LA COLÒNIA SEDÓ
D’ESPARREGUERA

Contínues, s/n
Esparreguera, Barcelona

La Colònia Sedó dEsparreguera, fundada el 1846, va ser la primera colònia industrial tèxtil de Catalunya i la més gran que es va construir al país. La visita al Museu de la Colònia Sedó permet descobrir la història de la colònia, els espais que la integren i el seu singular sistema hidràulic daprofitament i eficiència energètica.

Un muntatge audiovisual i una maqueta original de la Colònia Sedó introdueixen els visitants en la història daquest gran conjunt. El recorregut del Museu condueix els visitants a linterior duna turbina hidràulica de grans dimensions, als espectaculars soterranis i els tubs de circulació de laigua.

La visita es completa amb un itinerari per la colònia, en què es pot observar la magnitud del seu conjunt: el salt de Broquetes, laqüeducte, la casa dels Sedó, lesglésia, les cases obreres, el teatre, lescola i les xemeneies.

El Museu de la Colònia Sedó d’Esparreguera ofereix una promoció de 2×1 als visitants que presentin l’entrada de la nova temporada 2024 de l’espectacle de La Passió d’Esparreguera. La promoció és vàlida des del proper dissabte 10 de març, quan comencen les representacions de La Passió, fins al 31 de desembre de 2024.

Més informació: https://museucoloniasedo.cat/

COVES DE MONTSERRAT

Coves del Salnitre
Carretera de les coves, s/n, 08293 Collbató

La muntanya de Montserrat amaga al seu interior més de 100 coves però la que anomenem Les Coves de Montserrat (també conegudes com del Salnitre), la trobem emplaçada a Collbató, i és l’única que permet un passeig subterrani de 400 metres de llargada gaudint d’acondicionament turístic.

La mateixa Cova ha respost als noms de Coves de Montserrat, Coves del Salnitre i Coves de Collbató al llarg de la història, i actualment els tres noms conviuen, prenent el de Coves de Montserrat com a nom comercial.

El preu de la visita a les Coves, serà de 6€ per a tothom qui presenti l’entrada de la nova temporada 2024 de l’espectacle de La Passió d’Esparreguera. La promoció és vàlida des del proper dissabte 10 de març, quan comencen les representacions de La Passió, fins al 31 de desembre de 2024.

Més informació: Coves de Montserrat

ELS 7 BALCONS DE MONTSERRAT

Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa, Sant Esteve Sesrovires

Els Set Balcons de Montserrat són set miradors naturals i panoràmics de la muntanya màgica que la contemplen des d’Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat i Sant Esteve Sesrovires.

Aquests miradors són la proposta perfecta per gaudir de la natura i de les activitats que aquesta zona nord del Baix Llobregat ofereix, com ara el senderisme, el cicloturisme o el turisme familiar. Alhora, permeten gaudir d’una gastronomia amb productes autòctons, visites a cellers i caves, un patrimoni que mostra el passat i la història del territori, com ara la Colònia Sedó a Esparreguera o el pont del Diable a Martorell, i esdeveniments únics, com les representacions de les Passions durant la primavera.

Més informació: https://els7balconsdeMontserrat/

Dormir

CAL DURAN

Montserrat nº 13,
Esparreguera, Barcelona

Reserves
al 696 53 09 13 – https://www.calduran.es/

CHECKIN MONTSERRAT

Carrer Querol, s/n
08293 Collbató, Barcelona

Reserves
(+34) 952 917 417 | reservas@checkinhotels.com

HOTEL EL BRUC

Autovia A2 Barcelona – Lleida, km 570.
08294 El Bruc, Barcelona (sortida Montserrat – Manresa)

Reserves
Tel. +34 937 710 061 | +34 937 710 251 | hotel@hotel-bruc.es

HOTEL BARCELONA GOLF

 • Crta. Martorell – Capellades
  Km. 19’5

Reserves
Teléfono:(+34) 93 775 68 00 |

HOTEL CIUTAT DE MARTORELL

Avinguda Pau Claris s/n
08760 Martorell

Reserves
Tel. 93 774 51 60 | Hotel Martorell

Rutes i natura

Esparreguera és una petita ciutat que es troba molt a prop del riu Llobregat i amb la muntanya de Montserrat com a teló de fons, que li atorga una bellesa natural lloable. La seva existència està documentada des de l’any 985, segons consta en un document de l’Arxiu Episcopal de Vic. Al llarg dels segles els diferents poblaments han deixat la seva empremta tant pel que fa al món del treball agrícola, posteriorment industrial i actualment, com a indústria de serveis, com en una mostra fantàstica dels diferents corrents artístics que podem veure en les cases i les seves ornamentacions.

Això fa que disposem d’un impressionant llegat patrimonial que, ara, a través d’uns senzills itineraris turístics, volem donar a conèixer als propis conciutadans així com als forasters que s’apropin a la nostra petita ciutat.

Podeu consultar rutes aquí

Passejant per la vila

*La informació d’aquest apartat s’ha extret del llibre Les plantes d’Esparreguera, escrit pels autors Àngel M. HernándezJoan Llort i Eleuteri Navarro.