Esparreguera

Lleure, dormir i Rutes

Tot a prop de La Passió

Lleure

Dormir

Rutes i natura

Lleure

TALLER CERÀMICA SEDÓ

Barcelona, 14
Esparreguera, Barcelona

Reserves
al 937 77 19 94

Al taller de Ceràmiques Sedó podreu viatjar fins el Passat esplèndid de la terrissa d’Esparreguera, un poble amb una tradició mil·lenària que actualment compta amb la denominació de Zona d’Interès Artesanal. Un audiovisual, una col·lecció d’atuells i alguns elements singulars de les terrisseries us ajudaran a descobrir què feien, com s’organitzaven, com treballaven i fins i tot com vivien les 20 famílies terrisseres que l’any 1960 encara tenien els obradors a ple rendiment per abastir Barcelona.

Ceràmiques Sedó a través de 3 generacions ha fusionat la tradició i l’ofici amb el disseny i l’avantguarda. Per la qualitat de les seves ceràmiques la Generalitat de Catalunya els va atorgar el guardó de Mestres Artesans. Ells us explicaran que fan i com treballen avui en dia.

  • La visita inclou:
    – visites guiades al taller
    – un audiovisual dels antics obradors d’Esparreguera Funcionament de la bassa de fang
    – exposició dels atuells que es feien a les terrisseries
    – i quina evolució ha tingut la ceràmica

MUSEU COLÒNIA SEDÓ

Continuas, s/n
Esparreguera, Barcelona

La Colònia Sedó, situada al terme municipal d’Esparreguera, al marge dret del riu Llobregat, es distingeix d’altres colònies cotoneres per les seves importants dimensions i per l’ús d’un sistema hidràulic que aprofita al màxim l’energia de l’aigua

La turbina, de 1400 CV, que donava l’energia necessària a les seccions de filatura i tissatge de la fàbrica, era la més gran construïda al nostre país. Realitzada totalment de ferro colat, les seves dimensions eren proporcionals al cabal i a la força del salt de l’aigua.

Avui, a la sala de la turbina, es pot veure la maqueta de la colònia on s’explica la seva història a través d’un muntatge de llum i so, i la turbina, on dins el tub de conducció de l’aigua es projecta un audiovisual.

El museu de la Colònia Sedó d’Esparreguera és una seu del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) i forma part del Sistema Territorial del mNACTEC, format per museus i espais patrimonials de Catalunya.

El Museu de la Colònia Sedó d’Esparreguera ofereix una promoció de 2×1 als visitants que presentin l’entrada de la nova temporada 2022 de l’espectacle de La Passió d’Esparreguera.

La promoció és vàlida des del proper dissabte 5 de març, quan comencen les representacions de La Passió, fins al 31 de desembre de 2022. Més informació

Dormir

CAL DURAN

Montserrat nº 13,
Esparreguera, Barcelona

Hotel:
obert

Reserves
al 696 53 09 13 – https://www.calduran.es/

Menú
diari:

Tot inclòs > primer/segon/postres i cafè. La beguda és a part. Possibilitat de dinar a la terrassa, espai gran a l’aire lliure = 21,50 €

Rutes i natura

Esparreguera és una petita ciutat que es troba molt a prop del riu Llobregat i amb la muntanya de Montserrat com a teló de fons, que li atorga una bellesa natural lloable. La seva existència està documentada des de l’any 985, segons consta en un document de l’Arxiu Episcopal de Vic. Al llarg dels segles els diferents poblaments han deixat la seva empremta tant pel que fa al món del treball agrícola, posteriorment industrial i actualment, com a indústria de serveis, com en una mostra fantàstica dels diferents corrents artístics que podem veure en les cases i les seves ornamentacions.

Això fa que disposem d’un impressionant llegat patrimonial que, ara, a través d’uns senzills itineraris turístics, volem donar a conèixer als propis conciutadans així com als forasters que s’apropin a la nostra petita ciutat.

Podeu consultar rutes aquí

Passejant per la vila

*La informació d’aquest apartat s’ha extret del llibre Les plantes d’Esparreguera, escrit pels autors Àngel M. HernándezJoan Llort i Eleuteri Navarro.