Un espectacle únic a Europa als peus de la muntanya de Montserrat

L’Espectacle de La Passió, o també “La Passió de Crist”, és el tret artístic, cultural i social més important i distintiu d’Esparreguera, vila mil·lenària situada a la riba dreta del riu Llobregat i porta d’entrada al Parc Natural de Montserrat. Se celebra cada Setmana Santa, entre els mesos de març i maig, en un total de nou representacions.

Un espectacle extraordinari que combina modernitat i tradició.

La Passió és hereva d’una tradició popular centenària que enllaça l’Edat Mitjana amb el segle XXI i que ha perviscut gràcies a la cura i esforç dels esparreguerins i esparreguerines que, al llarg dels segles, han sabut adaptar-la als nous temps, fer-la créixer i transmetre-la de generació en generació. És per això que tenim el privilegi d’oferir al públic un espectacle extraordinari que combina modernitat i tradició, i que fa que la Passió esdevingui un gènere teatral per mèrits propis.

Des de la temporada 2022, l’entitat ofereix al públic la posada en escena de dues versions de l’espectacle: la versió clàssica i el nou format.

La versió clàssica, darrer testimoni que es conserva en l’actualitat de l’estructura de les “passions tradicionals”, està formada per dues parts diferenciades escenificades dins d’una mateixa jornada. En la primera part es representa la vida pública de Jesús i en la segona la seva Passió, mort i resurrecció. Per la seva banda, el nou format ens proposa un espectacle de menor durada (2h 30m) en el que es representen les dues parts en una única sessió. Es tracta d’una posada en escena més àgil i dinàmica que conserva l’essència de la tradició. Totes dues versions mantenen, però, el mateix estil i la mateixa estètica. 

La música, uns dels principals signes d’identitat de la Passió d’Esparreguera, està composta especialment per al nostre espectacle. Es representa en viu per una orquestra i una coral en directe, amb la imponent presència d’un orgue de 700 tubs.

 

Centenars d’actors i gairebé 40 escenes diferents en l’incomparable marc d’un gran teatre.

A això cal sumar-hi gairebé cent actors amb paper, centenars d’actors figurants, un gran equip de tramoies, tècnics, responsables de vestuari i maquillatge, i gairebé 40 escenes diferents. I tot això en l’incomparable marc d’un gran teatre amb capacitat per a 1.600 espectadors.

La Passió d’Esparreguera és una experiència cultural, artística i festiva única a Europa.

Premiada amb la Creu de Sant Jordi de 2012 i declarada d’interès nacional el 1983, La Passió també ha col·laborat en programes solidaris com La Marató de TV3 i, recentment, amb Mans Unides en la lluita contra la pobresa amb el projecte anomenat ‘Passió Solidària’.

La Passió d’Esparreguera és, en resum, una experiència cultural, artística i festiva de primer ordre, i d’una magnitud i espectacularitat úniques a Europa.

Dues versions d’un mateix espectacle de cultura popular

Coneix La Passió

Els Orígens

Les actuals Passions són una evolució lògica dels anomenats “misteris”. El “misteri” fou una representació dramàtica d’origen medieval …

El Text

Que els textos de La Passió formin part d’un espectacle totalment viu que es representa una desena de vegades cada any …

La Música

La música en directe és un dels trets diferencials més importants de la nostra Passió, ajudant a l’espectador a endinsar-se més fàcilment …

Les Escenes

PRIMERA PART “Vida pública de Jesús”
Acte primer
Preludi musical del matí …

La grandiositat del teatre ...

La gran quantitat d'actors en escena ...

Els vertiginosos canvis escenogràfics ...

De la mà d'una composició musical històrica ...

... Fan un espectacle únic a Europa