Un espectacle únic a Europa als peus de la muntanya de Montserrat

L’Espectacle de La Passió, o també “La Passió de Crist”, és el tret artístic, cultural i social més important i distintiu d’Esparreguera, vila mil·lenària situada a la riba dreta del riu Llobregat i porta d’entrada al Parc Natural de Montserrat. Se cel·lebra cada Setmana Santa, entre els mesos de març i maig, en un total de nou representacions.

Un espectacle extraordinari que combina modernitat i tradició.

La Passió és hereva d’una tradició popular centenària que enllaça l’Edat Mitjana amb el segle XXI i que ha perviscut gràcies a la cura i esforç dels esparreguerins i esparreguerines que, al llarg dels segles, han sabut adaptar-la als nous temps, fer-la créixer i transmetre-la de generació en generació. És per això que tenim el privilegi d’oferir al públic un espectacle extraordinari que combina modernitat i tradició, i que fa que la Passió esdevingui un gènere teatral per mèrits propis.

L’espectacle s’estructura en dues parts:

  • al matí es representa la vida pública de Jesús
  • i, a la tarda, la seva passió, mort i resurrecció

Una de les principals característiques de La Passió d’Esparreguera és la seva durada, insòlita en el teatre actual. L’espectacle s’estructura en dues parts: una al matí i una a la tarda, amb una pausa per dinar. Cadascuna de les parts està formada per 2 actes. D’aquesta manera, al matí es representa la vida pública de Jesús i, a la tarda, la seva passió, mort i resurrecció. Pels més atrevits, d’unes temporades ençà, oferim un parell de dissabtes on es representen els quatre actes seguits en horari de tarda-nit. Una autèntica marató teatral que concentra tot el dramatisme i et deixa sense alè.

La música, composta especialment per al nostre espectacle, es representa en viu per una orquestra i una coral en directe.

Però el principal signe d’identitat de la Passió d’Esparreguera -i que la fa singular- és, sens dubte, la música de la seva banda sonora. Composta especialment per al nostre espectacle, es representa en viu a cada jornada per una orquestra i una coral en directe, amb la imponent presència d’un orgue de 700 tubs.

 

Centenars d’actors i gairebé 40 escenes diferents en l’incomparable marc d’un gran teatre.

A això cal sumar-hi gairebé cent actors amb paper, centenars d’actors figurants, un gran equip de tramoies, tècnics, responsables de vestuari i maquillatge, i gairebé 40 escenes diferents. I tot això en l’incomparable marc d’un gran teatre amb capacitat per a 1.800 espectadors.

La Passió d’Esparreguera és una experiència cultural, artística i festiva única a Europa.

Premiada amb la Creu de Sant Jordi de 2012 i declarada d’interès nacional el 1983, La Passió també ha col·laborat en programes solidaris com La Marató de TV3 i, recentment, amb Mans Unides en la lluita contra la pobresa amb el projecte anomenat ‘Passió Solidària’.

La Passió d’Esparreguera és, en resum, una experiència cultural, artística i festiva de primer ordre, i d’una magnitud i espectacularitat úniques a Europa.

Un centenar de personatges, a més de quatre-cents figurants i poble, una orquestra, una coral, equips de tramoia, il·luminació i so, atenció a l’espectador, encarregats de vestuari i maquillatge, manteniment, administració… tots ells —prop d’un miler de persones— són el veritable motor que dóna continuïtat a aquesta herència cultural.

Sense oblidar el públic fidel —més de 15.000 persones cada any— que ha convertit una història, amb final conegut, en l’argument teatral més representat de Catalunya.

Més de 7.000 espectadors la temporada passada

Coneix La Passió

Els Orígens

Les actuals Passions són una evolució lògica dels anomenats “misteris”. El “misteri” fou una representació dramàtica d’origen medieval …

El Text

Que els textos de La Passió formin part d’un espectacle totalment viu que es representa una desena de vegades cada any …

La Música

La música en directe és un dels trets diferencials més importants de la nostra Passió, ajudant a l’espectador a endinsar-se més fàcilment …

Les Escenes

PRIMERA PART “Vida pública de Jesús”
Acte primer
Preludi musical del matí …

La grandiositat del teatre ...

La gran quantitat d'actors en escena ...

Els vertiginosos canvis escenogràfics ...

De la mà d'una composició musical històrica ...

... Fan un espectacle únic a Europa