La Passió d’Esparreguera va aixecar diumenge 8 de març el teló de la temporada 2020 amb una gran jornada d’activitats culturals a càrrec de diverses associacions de la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional d’Esparreguera, la secció sardanista de La Passió i Moreneta Swing.

Fins al 3 de maig s’han programat nou representacions d’un espectacle que enguany incorpora en la vessant musical a la soprano Anna Niebla, la primera dona que dirigirà alguns dies l’orquestra; així mateix hi ha 25 actors i actrius que estrenen personatge i s’han fet canvis en alguns quadres, el vestuari i el maquillatge. Aquesta serà, a més, la darrera temporada amb Vicky Alvelo al capdavant de l’equip de direcció de l’espectacle.

Així que el passat diumenge 8 de març al migdia, després del primer acte, es van fer uns breus parlaments a càrrec del president de la Passió d’Esparreguera, Enric Galceran; la directora de l’espectacle, Vicky Alvelo, i el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Esparreguera, Juan Jurado. Seguidament, la Colla Bastonera del Montserratí i la secció sardanista de La Passió van fer una petita mostra de cultura popular.

A la tarda, un cop acabada la representació, van actuar els Castellers d’Esparreguera, les Gitanes Montserratines i els Polls Folls, la colla infantil dels Diables d’Esparreguera.

Durant el dia La Passió es va fer públic un manifest en commemoració del Dia Internacional de la Dona, un text que es va llegir just abans d’alçar el teló i que va ser escrit per Gemma Piñero. La jornada va tenir molt bona rebuda per part dels espectadors, ja que les primeres representacions tenen poca afluència de públic i, aquest 8 de març, es van registrar les millors xifres d’espectadors dels darreres tres anys en el primer dia de temporada.

Foto de Vanesa Hermosilla @manehsilla