Aquesta tarda s’ha procedit a la recepció de l’escultura que acredita Esparreguera com a Capital Europea de les Passions durant l’any 2022.  

El lliurament de l’estatueta s’ha fet excepcionalment a l’Ajuntament d’Esparreguera al no ser possible la seva recollida a la ciutat organitzadora d’aquest any, ŠkofjaLoka (Eslovènia), a causa de la pandèmia. 

L’Europassion és una associació que va néixer ara fa 40 anys, precisament a Esparreguera, on tres Passions catalanes (Ulldecona, Olesa de Montserrat i Esparreguera) juntament amb 3 Passions franceses (Loudéac, Nancy i Masevaux) van posar la primera pedra en la fundació d’aquesta nova associació, que no pararia de créixer fins arribar a l’actualitat, amb  86 Passions de 16 països de tota Europa.

Cada any es fa una trobada de l’Europassion en un poble o ciutat d’Europa on es representa la Passió. Esparreguera va demanar ser la seu l’any 2022 per fer-la coincidir amb aquest 40è aniversari, fet que li va ser concedit.

En Jordi Ros, membre de la Junta d’Europassion, ha fet entrega del símbol europeu passionístic al grup encapçalat  per l’Alcalde d’Esparreguera Eduard Rivas, que compta també amb el Regidor de Cultura Juan Jurado, el President de la Federació Catalana de Passions Jordi Carapuig, el Mossèn de la Parròquia d’Esparreguera Mn Ramon Maria Bosch Vendrell i la Vicepresidenta i President de La Passió d’Esparreguera, Nani Guevara i Enric Galceran, respectivament.

La Federació Catalana de Passions (Federació que agrupa  les 17 Passions catalanes) donarà suport a aquesta trobada, convertint-se en membre organitzador.

Aquest encontre, que s’iniciarà el proper 4 de març i finalitzarà el 6 de març del 2022, farà que Esparreguera s’ompli d’activitats culturals, alhora que acollirà centenars de col·laboradors de les diferents Passions de tota Europa.

Gaudirem tots junts d’aquests actes de la cultura popular més arrelada al nostre poble i que ens converteixen en un poble estimat arreu per una tradició que ens fa únics:  LA PASSIÓ!!!