:El 27 de maig de 2014 el Govern de la Generalitat de Catalunya va declarar el 4 de juny Dia de l’Associacionisme Cultural (DASC), instaurant així una jornada dedicada a posar en valor el pes i la força de l’associacionisme cultural català.

La data rememora el 4 de juny de 1864 quan va començar el quart Festival Euterpe, organitzat en format concurs per la Societat Coral Euterpe, sota la direcció general de Josep Anselm Clavé. El festival va durar tres dies i va representar el moment de màxima esplendor del moviment coral d’en Clavé.

Malauradament, a causa de la situació excepcional de pandèmia de COVID-19 i les mesures de confinament decretades, l’acte institucional del DASC 2020 no podrà dur-se a terme de manera presencial. No obstant això, des de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural no volem renunciar a la celebració d’un acte que posa en valor la vitalitat del sector de la cultura popular i que serveix d’homenatge a totes les entitats, persones associades i participants que la fan possible.

Per tot això, La Passió d’Esparreguera ha preparat dues activitats per poder commemorar aquest dia, d’una banda una visita virtual al Teatre i de l’altra, una càpsula audiovisual, PORTA, de LALTRE col·lectiu i FEMME teatre, dues companyies locals que han unit sinèrgies i han treballat conjuntament per primera vegada per oferir una proposta escènica amb motiu de les portes obertes 2020.

Us deixem els enllaços:

Visita virtual al Teatre de La Passió d’Esparreguera:

Per veure el vídeo, clica aquí.

 

PORTA,  una càpsula audiovisual de LALTRE col·lectiu i FEMME teatre, dues companyies locals que han unit sinèrgies i han treballat conjuntament per primera vegada per oferir una proposta escènica amb motiu de les portes obertes 2020.

Per veure el vídeo, clica aquí.

Feliç dia de l’Associacionisme!