“El setè dia, Déu creà l’escenari teatral. Els elements simbòlics de la representació” 

Conferència conversa a càrrec de Joan Castells i Francesc Ripoll.

11 DE JUNY a LES 19H, a la Sala Petita del Teatre de La Passió d’Esparreguera.

Amb aquesta conversa us proposem un viatge pels diversos espais de la representació des dels orígens fins a l’actualitat. Seguirem els espectacles que recorren els carrers de les poblacions. Farem estada a les places que acullen manifestacions populars de caire profà i religiós. Ens endinsarem als edificis construïts per a la celebració de les diverses litúrgies.

Viatjarem fins als edificis teatrals moderns per analitzar cada un dels elements simbòlics d’un escenari i fixar-nos en els valors socials de la distribució arquitectònica.

Prendrem en consideració manifestacions populars, festives i religioses que al llarg dels anys han proliferat a la vila d’Esparreguera: les processons, els misteris passionístics que ens han dut fins al ritual de Sant Llagasta, una festa inèdita.

Farem parada als teatres: La Siempreviva, l’Estrella, l’Ateneu, el Patronat i la Sala de la Colònia Sedó, el Teatre Nou de la Passió i el Teatret.

Aquest viatge serà il·lustrat amb imatges que ens ajudaran a entendre les connexions dels diversos espais teatrals i socials.

(Aquest acte va ser programat per l’Arxiu Municipal dins del Cicle de Conferències i va haver de ser ajornat a causa del coronavirus)

Inscripció prèvia via telèfon al 609 163 058 o bé via correu electrònic canalsd13@gmail.com

 

*amb totes les mesures Covid: entrades esglaonades, rentat de mans, control de temperatura i butaques de distanciament social.