Davant el moment malauradament excepcional que estem vivint a causa de la pandèmia provocada pel COVID-19, des de la Junta de la Passió volem informar a tots/es els col·laboradors/es que hem pres la difícil decisió de cancel·lar la temporada 2020 de representacions. Després de valorar la situació, i essent conscients que les mesures sanitàries de confinament i distanciament social s’allargaran, en major o menor mesura, durant els propers mesos, i que els teatres serem dels darrers àmbits a recuperar la normalitat, hem conclòs que cal fer un pas endavant i començar a treballar en la preparació de la temporada que ve.

Ens enfrontem a un fet extraordinari que no havia succeït en més de vuitanta anys. Les representacions de la Passió no s’havien interromput mai des del final de la Guerra Civil. Però la gravetat de la pandèmia que està afectant el nostre país, com la resta del món, també és extraordinària.

Sabem que tothom havia dipositat moltes il·lusions en aquesta temporada la qual presentava canvis de paper importants i que havia de servir per apostar per una nova fornada d’actors, així com per consolidar la línia artística per la que s’havia apostat en les anteriors temporades. Aquestes darreres setmanes, des de la Junta hem debatut diverses opcions per tal que l’esforç dels col·laboradors, sobretot el dels que s’havien preparat els seus nous papers i no els han pogut estrenar, tingués algun premi en forma de representació extraordinària. Però el desenvolupament de la crisi que sofrim ha frustrat qualsevol possibilitat.

Juntament amb aquesta situació anòmala, el passat 5 d’abril, Diumenge de Rams, ens va colpir la notícia de la mort del mestre Josep Borràs, una de les persones més cabdals de la història contemporània de la Passió i que havia dedicat la seva vida a l’Entitat. Volem anunciar oficialment que la Junta ha decidit dedicar tota la temporada 2021 al mestre Borràs i que, paral·lelament, s’està treballant en un emotiu homenatge dins mateix d’aquest any o, si no és possible per raons sanitàries, a la primeria de l’any vinent. Les dates i format d’aquest homenatge es detallaran properament, d’acord amb la família l’Ajuntament i les entitats de la Vila.

Malgrat la tristesa i el dolor dels darrers esdeveniments, volem traslladar un missatge de convicció. Hem hagut de cancel·lar les representacions, sí, però de cap manera hem cancel·lat les il·lusions i les ganes de fer Passió, tan sols les hem ajornat. Des de la Junta estem segurs que tots i totes transformarem aquestes ganes i il·lusió en renovat entusiasme per fer de la temporada 2021 una de les més espectaculars que hàgim fet mai. Estem convençuts que l’any que ve ho donarem tot per fer una Passió memorable.

Que d’aquests moments difícils broti l’esperança en els nostres cors.

Ens retrobarem ben aviat. Fins aleshores, us demanem que us cuideu molt i tingueu cura de la vostra gent, de la nostra gent.

SOM LA PASSIÓ!