Benvolgudes i benvolguts actrius i actors

Agraint sempre la feina feta per l’anterior equip de direcció –que, degut a la pandèmia van haver de crear un espectacle d’una durada molt més curta de l’habitual-, i davant l’èxit d’aquest format, el nou equip de direcció afrontem una nova temporada amb el repte de fer un pas més respecte la posada en escena de la nostra Passió.

Això és fer un espectacle més modern, més dinàmic i sorprenent, amb nous efectes especials i solucions escèniques, en prosa i d’una durada de 2 hores.

Però alhora no volem perdre el nostre llegat més recent, la Passió de matí i tarda tal com va ser concebuda pel poeta Ramón Torruella i el mestre Josep Borràs, des del 1960. En la que volem potenciar l’èpica del vers, la intensitat dramàtica de les escenes i dels personatges i incorporar algun dels efectes i solucions escèniques que s’avinguin al format tradicional.

Per tant se’ns gira feina, molta feina, i més que mai necessitem de la teva complicitat i col·laboració en l’intent d’aconseguir fer dos grans espectacles. El repte és gran però la recompensa i la satisfacció final, si fem la feina ben feta, de ben segur serà més gran encara.

Sabem que tu, com nosaltres, t’estimes La Passió; per això aquest any val la pena fer l’esforç. Nosaltres hi estem disposats i a il·lusió i ganes de treballar no ens guanya ningú.

Hem fet un calendari atapeït, sobretot per l’equip de direcció que no pararem, en el que hem previst 3 sessions d’assaig de cada quadre de la nova Passió i 2 sessions d’assaig de cada quadre de la Passió tradicional (tal i com venia essent habitual els darrers anys).

Per optimitzar les sessions d’assaig, normalment destinarem una hora a cada quadre per això hem previst començar a les 20h per acabar a les 23h. Si l’hora de començar fos un inconvenient podríem o endarrerir-la una hora o fer un canvi d’ordre dels quadres previstos, si fos possible. En aquest cas prevaldrà sempre la comunicació que acabem fent amb els diferents grups a través de whatssap.

La primera sessió d’assaig de la nova Passió serà amb el paper a la mà, llegint, per diferents motius:

  1. Per no tenir cap cantarella viciada abans de saber el to i les intencions de cada rèplica.
  2. Perquè així us podreu concentrar en les intencions del personatge i els moviments escènics.

Per totes les altres sessions (tant de la curta com en la llarga) us demanem que vingueu amb el text après.

Finalment, hem reservat en les dues Passions dies lliures, sense especificar què assajarem. Aquests dies, propers a la data d’estrena, els omplirem en funció de les complicacions que hagin pogut sorgir en l’assaig d’algun dels quadres o de la necessitat de fer passes generals per refermar tant el moviment en escena com el que hi ha d’haver entre quadre i quadre. Això és especialment important en la nova Passió ja que la intenció és fer-la tota seguida, sense mutacions.

Moltíssimes gràcies a totes i a tots

L’EQUIP DE DIRECCIÓ 2021-22