El dissabte 16 de març se celebrarà la FestaVal, una jornada solidària organitzada pels Bombers Vertical Montserrat i la Xarxa d’AMPAS d’Esparreguera en benefici de l’Obra Social Sant Joan de Déu. L’acció solidària tindrà lloc a l’aparcament del Teatre La Passió d’Esparreguera, on es realitzaran diferents activitats destinades al públic familiar i també es farà una campanya de donació de sang.

 

Al llarg de tot el dia hi haurà exposicions de camions de bombers i altres vehicles de seguretat i emergències, una xerrada de prevenció en cas d’incendi, una pràctica d’excarceració i tallers de sensibilització d’incendis forestals i domèstics. També es farà un mercat solidari de contes i artesania, tallers de terrissa, xapes, mandales, plantació de llavors, pintar cares i creació de màscares d’animals i superherois. La jornada també vol potenciar la vessant inclusiva amb un circuit de cadires de rodes i un altre de bastons d’invidents per a sensibilitzar als infants sobre aquestes limitacions.

 

A més, des de les 10 del matí fins a les 8 del vespre, totes aquelles persones que ho desitgin podran participar en la jornada de donació de sang organitzada pel Banc de Sang, la Creu Roja i els Bombers de la Generalitat en el marc de la campanya “Els bombers t’acompanyen a donar sang”. Les donacions es faran dins el vestíbul del Teatre de La Passió.

 

Per poder participar en la FestaVal s’haurà d’adquirir un passaport solidari, que donarà accés a totes les activitats. Tot els beneficis de la jornada es destinaran a diferents projectes d’investigació i recerca en malalties infantils que l’Obra Social Sant Joan de Déu realitza als diferents hospitals que té a Catalunya.

 

La FestaVal compta amb la col·laboració del Teatre La Passió d’Esparreguera, l’Ajuntament d’Esparreguera i diverses entitats i comerços de la vila.