L'Espectacle Programació Entitat
 
Novetats de la temporada 2018
18 de febrer de 2018

CONSOLIDACIÓ DEL PROJECTE ACTUAL DE LA PASSIÓ D’ESPARREGUERA

El proper 4 de març s’estrena la temporada 2018 de l'espectacle de La Passió d'Esparreguera. L’equip de direcció, format per Vicky Alvelo, Gerard Bidegain, Olivier Grau, Oriol Martínez, Marc Matalonga i Carles Reynés, repeteix, per segon any consecutiu, al capdavant de l'espectacle, i s’amplia amb la incorporació de Núria Valldeperas a l’ajudantia i Lluc López davant del “Quadre dels nens”. El projecte de direcció té l’objectiu de consolidar les modificacions del 2017 i avançar cap a la consecució de fites més profundes, amb una mirada cap al futur d’aquesta tradició que ha portat el nom d’Esparreguera arreu. Durant aquest mes de febrer, els equips tècnics i artístics es troben en el moment de més intensitat i aquesta efervescència es mantindrà sense descans fins a finals de temporada, el dia 1 de maig.
De la temporada passada, va destacar la tasca de recuperació de bona part del text original del poeta esparreguerí Ramon Torruella i Satorra (1913-1968), que havia perdut l’estil amb modificacions i afegits posteriors a la seva mort. En aquest sentit, la direcció anuncia que, entre altres novetats, s'ha unificat el personatge de Samuel (matí) amb el de Benjamí (tarda) -de manera que tindrà continuïtat durant tot el dia-, i es recupera el quadre de la Multiplicació dels pans i dels peixos, en un nou format de quadre plàstic.
En el terreny d’espai escènic, s’està treballant en un nou projecte per al quadre de Jesús davant Herodes i s’està dedicant un esforç importantíssim al món dels objectes. Els elements com teixits, complements, cistelleria, vegetació, fins i tot el menjar, que donen realisme i comporten un ús en l’acció dels personatges s’estan renovant i repensant, com també alguns elements escenogràfics que formen part d’alguns espais, com ara el mobiliari del Convit de Betània, nous volums per a l’escenari, modificacions estructurals a la “Casa de Maria”, modificacions estructurals al “Temple de Jerusalem”... En el terreny del vestuari se segueix en la línia de l’any passat: renovació de vestuaris dels grups més destacables d’actors, com apòstols i fariseus, el vestuari de Pilat i el canvi de color massiu del poble, que és un “cos” importantíssim en l’obra.
Aquesta és una temporada important en l’àmbit d’actors, perquè hi ha renovació en bona part dels personatges, com és el cas del mateix Jesús, que assumirà l'actor Edmon Reynés, en substitució de Manel Llopart, que ha defensat aquest paper central durant disset temporades. Aquest canvi de cicle ve acompanyat d’altres incorporacions: nous actors per posar-se a la pell del pretor Ponç Pilat (Ernest León), Maria Magdalena (Queralt Sáez), el saduceu Samuel (Jordi Monné i Albert Pujadas), el rei Herodes (Carles Serrat), l'apòstol Sant Joan (Gerard Sancho), Josep d'Arimatea (Miquel Santiveri), el centurió Venanci (Jaume Navarro Tovar), Asser (Roger Vila), Annàs (Carles Reynés), els enterradors de Llàtzer (Xavier Mas i Josep Manuel Casulleras), Gamaliel (Roger Bonfil i Marc Carcasona), l'apòstol Tadeu (Juanma Benavente), entre d'altres. La direcció vol seguir apostant pels actors joves i garantir així que les noves generacions protagonitzin l’espectacle ara i en el futur.
Aquesta serà la primera temporada d'Oriol Plans en solitari al capdavant de la direcció musical de l'espectacle, en substitució del director sortint Juan Jurado; i també el primer any que la JOCPE -recentment refundada com a Sparagaria Orquestra- no participarà en les representacions. Aquesta temporada, l'Escola Municipal de Música i Dansa d'Esparreguera es coordinarà amb la direcció musical de La Passió per aportar alumnes que toquin la música del mestre Borràs juntament amb membres veterans de l’Orquestra de La Passió d’Esparreguera.

El disseny del cartell 2018 ha recaigut sobre Olivier Grau, que ja l'havia elaborat en temporades anteriors. Aquest any, ha optat per donar protagonisme a una imatge de l'espectacle, concretament, al quadre plàstic de la Verònica (acte IV). Amb aquesta fotografia d'un vermell roent vol reivindicar la teatralitat de La Passió, alhora que ressalta un element del drama com els claus amb què els romans van clavar a la creu Jesús de Natzaret.
Fes clic a la imatge per ampliar-la
 
 
Comprar entrades a Ticketea Lloguer d'espais Restaurants Descomptes per a grups

La Passió d'Esparreguera  -  Un espectacle de magnituds èpiques únic a Europa
5 hores de teatre, 300 actors, orquestra i cor en directe, un auditori per a 1.700 espectadors i l'emoció d'una història universal

 Fundació Privada de La Passió d'Esparreguera, 2019 / info@lapassio.net / 93 777 15 87